Sensemaker Starter kit

De Sensemaker starter kit is samengesteld voor de leden van de Sensemakers meetup groep. Hiermee kan iedereen snel aan de slag met het bouwen van sensoren. Het voordeel van zo’n kit is, dat het zo eenvoudig is om informatie en ervaringen te delen met andere leden, aangezien ze allemaal dezelfde hardware gebruiken.


De kit heeft de Wemos D1 mini als motor, die is uitgerust met een ESP8266. Deze is voorzien van WiFi, waarmee op een eenvoudige manier direct verbinding kan worden gemaakt met het internet. Verder werkt hij samen met de Arduino IDE en is er een groot scala aan documentatie, voorbeelden en libraries voorhanden om snel en eenvoudig een sensor node gebouwd kan worden.

De hardware van de Wemos D1 mini is modulair uitgevoerd, op het basisboard kunnen shields worden gezet, zonder te solderen. Dit is net zoals de Arduino, maar dan stukken compacter! Hierdoor kan het board met een scala aan beschikbare shields eenvoudig worden uitgerust met sensoren en andere electronica.

De Sensemaker kit bestaat uit de volgende componenten:

  • Wemos D1 mini
  • Button shield
  • DHT shield (temperatuur en luchtvochtigheid sensor)
  • RGB Led shield
  • Breadboard met 400 gaten
  • Set van 10 jumper kabels

Op de github pagina van Sensemakers kun je per shield meer informatie vinden. Voor alle shields is er documentatie (Engelstalige) met een voorbeeldscript om de eerste stappen te maken met Wemos board en de shields. Later komen hier andere en meer complexere scripts. (https://github.com/sensemakersamsterdam/kit)

Verder

Veel succes met bouwen!